PastedGraphic-3

FINAL CUT PRO X

Forenklede processer
Revolutionerende nytænkning af Apples redigeringssoftware sænker prisen, forenkler tunge processer og sætter kreativiteten i centrum i den nyeste Final Cut udgave Pro X.

Final Cut Pro, Apples redigeringssoftware, revolutionerede i slutningen af 1990‘erne filmbranchen ved, at levere en professionel redigeringsløsning til en brøkdel af de dengang eksisterende priser. Med Apples Mac computere, udstyret med firewire, blev det muligt at redigere Digital Video (DV) i ‘broadcast quality’ (standarden for tv-udsendelser) uden, at man skulle investere i dyre video- og lydkort og speciale harddisks mm.

Mange nye unge film- og tv-producenter så mulighederne i dette værktøj, der kunne reducere budgetterne i en sådan grad, at det nu blev muligt at gennemføre projekter, der ellers ville ligge udenfor rækkevidde. En lang række nye produktioner fulgte. Bl.a. blev flere af 90‘ernes dogme film produceret på DV. Tv-stationerne fulgte trop og begyndte at udnytte de små kameraer og billige redigeringsmuligheder.

Med tiden udviklede Apple Final Cut Pro til Final Cut Studio. En software pakke inklusiv specialprogrammer til blandt andet lydefterarbejde, color correction og dvd produktion. Med den enkle integration af disse specialværktøjer i Final Cut Studio slog Apple sig for alvor fast i redigeringsbranchen. Mange reklamefilmsproducenter og filmklippere på store Hollywood Blockbusters valgte at bruge Final Cut Studio på grund af programmets unikke workflow. Samtidig begyndte andre software producenter, som Adobe, at producere integrerede software pakker.

De senere år har udviklingen af HD teknologi præget film- og videobranchen. Det stiller nye krav til redigerings- og ikke i mindst lageringsmuligheder. De små flashkort der bliver anvendt i de fleste kameraer, kræver at optagelserne komprimeres hårdt, så de ikke fylder for meget. I en redigeringsfase er hårdt komprimerede optagelser ikke optimale at arbejde med. Derfor skal materialet omkodes, før man begynder at redigere. Samtidig kræver de efterhånden utallige former for komprimering hver sit eget workflow og har gjort redigeringsprocessen sværere og sværere at gennemskue for de mange nye HD formatter på markedet.

Time for a make over
Final Cut Pro er løbende blevet opdateret og programmet, som var kompliceret nok at lære at arbejde i fra starten, blev absolut ikke nemmere.

Med Apples kendte brugervenlighed i tankerne har et fuldt redesignet program nu resulteret i revolutionerende nytænkning af redigerings software. Studio pakken er blevet samlet i kun 3 programmer, og kan endnu mere end tidligere. Tunge belastende processer som rendering, transcodering, eksportering og flytning af media forgår nu i baggrunden, mens du kan koncentrere dig om hvad der er vigtig – nemlig redigeringen.

Det der gør Final Cut Pro X til en revolutionerende nyhed er programmets nye gennemtænkte interface. Redigerings processen er blevet meget mere intuitivt, og derfor væsentligt lettere at lære at arbejde med. Final Cut Pro X er et program man kan vokse med, mens man lærer. Som begynder kan man skabe et færdig produkt fra dag et, og en erfaren klipper vil opleve, at Final Cut Pro X skaber overskud til den kreative proces, det grundlæggende handler om.

Samtidig gør et stærkt reduceret prisniveau, hvor du nu kan erhverve dig en fuld software pakke for små kr. 2.500 inkl. moms (i modsætning til tidligere over kr. 10.000), det muligt for de fleste at investere i Final Cut Pro X og arbejde som de professionelle i dette fremragende program.

Web Video Academy
Som kursus udbyder har vi på Web Video Academy i mange tilfælde anbefalet vores kunder de mindre og nemmere programmer, som Imovie og Idvd, for, at komme lettere i gang med redigering. Det er slut nu! Nu kan alle med interesse i redigering, med fordel, umiddelbart kaste sig ud i Final Cut Pro X.

Man vil bla. opleve at redigering er blevet brudt ned i enkelte elementer, hvor man hele tiden har nemt og fuldt overblik over processen. Det er derfor at vi fra oktober 2011 udvider vores kursuspakke med korte introduktions kurser til Final Cut Pro X. Der vil også være længere kurser, der går mere i dybden og man kan naturligvis stadig blive certificeret, hvis man vælger at tage Apples eksamen som afslutning på et kursus.

Udover Final Cut Pro X tilbyder vi stadig en lang række kurser i Final Cut Pro 7.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>