DSLR VIDEO for professionelle stillfotografer

Et videokursus til den professionelle stillfotograf, der arbejder med DSLR og ønsker mulighed for at tilbyde videoproduktioner til sine kunder.

En stigende efterspørgsel på video til nettet giver nu stillfotografen mulighed for at udvide butikken. Kunderne ønsker online opmærksomhed, aktivitet på de sociale medier og mere levende online kommunikation.

Som stillfotograf vil du møde nye udfordringer, når der skal fotograferes til video. At fortælle en historie med levende billeder er en anden fortælleform end den klassiske billedeserie. Teknikken og udfordringerne i videoproduktionen er anderledes. Derfor har vi udviklet det kursus, specifikt til stillfotografer, vi selv ville tage på, hvis vi skulle begynde at producere film med DSLR kamera.

Kursus og indhold
På tre intense dage giver kurset dig klart overblik og fornemmelse for at skabe levende billeder. Du finpudser kompetencer og udnytter det fulde DSLR potentiale. Du lærer at tænke video optagelse ind fra starten af et projekt og til du står med den færdige film online.

Kurset giver en vigtig indføring i fortællemæssige forskelle ved kommunikation med levende billeder kontra stillbilleder. Her handler det om visuel kontinuitet, handlings-akser, billedestørrelser og -vinkler som støtter og underbygger historien.

Du får en grundig gennemgang af video optagefunktionen (H264 HD) og DSLR kameraets muligheder og begrænsninger i forhold til almindeligt HD optageudstyr.

Vi sætter fokus på billedvinkler og perspektiv. Den specifikke dybdeskarphedsoplevelse og udnyttelse i DSLR. Kamerafunktioner, ergonomi og opsætning af billedprofiler. Vi kommer også ind på relevant tilbehør og dets anvendelse samt tips og tricks fra det virkelige liv.

Du lærer om workflow med H264 filer – fra optagelse til redigering og back up af originale optagelser.

I redigeringsdelen arbejder vi med forståelse for videokomprimering og audio/video codecs. Anvendelse af forskellige videoformater på internettet. Workflow og de mest anvendte komprimeringsprogrammer. Vi ser på colorcorrection på video vs. stillbilleder. Lydredigering og -mix. Workflow omkring uploading til internet. Og vi sikrer, at du kan tage de rigtige beslutninger igennem redigeringsprocessen, som sikrer det bedst mulige resultat.

Vi gennemgår principperne for søgemaskineoptimering af dine produktioner og du lærer at lave beskrivende titler og tekster som sikrer synlighed af dine film i relevant kontekst.

Udstyr
Vi arbejder med Canon EOS 5D Mark II, EOS 7D og redigerer i Final Cut Pro X på dette kursus. Bruger du andet udstyr, eller har specifikke ønsker, vil der være mulighed for at skræddersy et forløb efter ønske.

Varighed
3 dage

Pris
2-6 personer Kr. 10.500